DERITA SEMBELIT DAN BUASIR

8:11 PG

Adakah anda kerap menghadapi masalah sembelit sehingga ke tahap yang serius? Tahukah anda kanser usus merupakan salah satu faktor punca berlakunya masalah sembelit kronik? Kanser usus merupakan kanser ketiga tertinggi di Malaysia dan statistik daripada Kementerian Kesihatan turut mencatatkan 90 peratus daripada pesakit kanser ini adalah mereka yang berusia 40 tahun ke atas. Namun, kanser ini turut menyerang golongan muda atas faktor pemakanan dan cara hidup yang tidak sihat seperti kurang bersenam dan merokok. Kanser usus sukar dikesan di peringkat awal kerana kebanyakan pesakit hanya akan mengetahuinya setelah menunjukkan petanda apabila penyakit ini berada di peringkat serius. Antara tanda kanser usus sudah kronik ialah apabila pesakit mengalami masalah membuang air besar akibat daripada pembentukan sel kanser di dalam usus besar yang menghalang laluan najis.

Sembelit yang kronik merupakan salah satu simptom kepada masalah kanser usus atau kolon apabila sel kanser yang semakin membesar menyebabkan bukan sahaja najis tidak dapat melalui usus dengan sempurna malah terdapat juga masalah lain seperti tidak dapat mengeluarkan angin daripada badan.  Kesedaran mengenai kanser usus masih lagi kurang dalam kalangan masyarakat di negara ini kerana ramai pesakit datang berjumpa doktor hanya ketika kanser telah berada di peringkat ketiga dan keempat iaitu peringkat yang serius di mana sel kanser telah merebak ke bahagian usus dan organ badan yang lain.

Antara simptom yang boleh mengesan kanser usus antaranya adalah najis yang bercampur darah, sembelit kronik diselang-seli dengan najis yang berair dan beberapa simptom lain.
Tips mengelakkan sembelit:
 • Makan pelbagai jenis makanan
 • Makan banyak kekacang, bijirin penuh, buah-buahan segar dan sayur-sayuran
 • Minum banyak air
 • Melakukan senaman secara berkala
 • Jangan menahan untuk membuang air besar

Perkara utama yang perlu anda lakukan bagi merawat sembelit adalah dengan mengambil makanan berserat dan banyakkan meminum air. Selain itu, saya mensyorkan anda untuk mengambil supplemen pembersihan shaklee. Jom lihat suplimen boleh membantu merawat sembelit/buasir!

HERB-LAX ATASI DERITA SEMBELIT DAN BUASIR


DERITA SEMBELIT DAN BUASIR


Mari kita bincang mengapa saya mencadangkan Herb lax untuk mengatasi sembelit. Ramuan asas Herb lax terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi: alfafa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver's root. Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.  Manfaat utama herb lax:
 • Pembersihan najis yang tersekat
 • Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat dan tersimpan lama dalam tubuh kita
 • Membantu masalah sembelit
 • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakkan usus dan secara tidak langsung membantu masalah sembelit.
 • Mengempiskan perut
 • Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut.

CADANGAN PENGAMBILAN HERBLAX

a) kesihatan berpanjangan - 2 kali seminggu (4 biji sebelum tidur)
b) untuk bersihkan usus/detoks, lawan kanser, kawal berat badan- 2 kali sehari ( 3 biji setiap kali) selepas makan dan sebelum tidur.


PERINGATAN
Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit-birit pada perigkat awal pengmbilan.
.
Manakala kondisi normal, Herblax akan menampakkan kesan dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilan.
.
Mereka yang mengalami sembelit yang teruk oleh meningkatkan pengambilan kepada 5-8 biji dan boleh kembali kepada dos biasa setelah proses penghadaman atau pembuangan kembali normal.

FORMULASI YANG DIPATEN
1. Senna leaves - meransang tindkan pembersihan yang lembut pada usus dan perut. Percepatkan proses detoksifikasi dan kurangkan penyerapan lemak.
2. Buckhorn bark - melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberik lembapan kepada usus.
3. Licorice root - membantu proses detoksifikasi
4. Fennel seeds - mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol. membantu pencernaan dan berkesan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.
5. Anise seeds - merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.
6.Rhubarb root- herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina sebagai antibiotik.
7. Blue malva flower - membantu proses detoksifikasi dan megimbangi tekstur kulit.
8. Culver's root - membantu masalah lebihan air dalam badan dan masalah asma.
9. Alfalfa leaves - membersihkan usus, darah dan hati.

TESTIMONI


DERITA SEMBELIT DAN BUASIR

DERITA SEMBELIT DAN BUASIR

DERITA SEMBELIT DAN BUASIR

Untuk info lengkap, cara penggunaan dan pesanan, CALL/SMS/WA 0136935160/

You Might Also Like

0 comments