, ,

Apa itu resveratrol?

2:45 PTG

Resveratrol adalah polyphenol semulajadi yang terdapat dalam pelbagai tumbuhan, terutamanya dalam kulit anggur merah. Ia telah dikaji secara meluas kerana kaya dengan kandungan polifenol dan juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, yang bersifat anti-kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

resveratrol

Anggur muscadine adalah anggur liar yang dikatakan mempunyai kandungan resveratrol yang tinggi berbanding anggur merah jenis lain. Ia adalah satu-satunya anggur yang mempunyai lebih dari satu kromosom. Kajian sains mengakui keunikan anggur ini berpotensi memberi manfaat yang sangat bagus  untuk kesihatan.


Keistimewaan Vivix Shaklee tiada tandingan kerana kandungannya kaya dengan resveratrol. Campuran proprietari saintifik termaju berasaskan anggur muscadine, iaitu salah satu buah-buahan semula jadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa.

Anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain. Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Seminit menyenali apa itu resveratrol!

Bagaimana ingin nikmati kebaikan resveratrol ini dengan mudah dan harga yang lebih murah???

Minuman botani yang lazat, iaitu Vivix Shaklee atau sirap shaklee merupakan supplimen anti-penuaan terbaik dunia yang diformulasikan melalui penyelidikan di mana kandungan resveratrol dalam vivix adalah 10x lebih banyak daripada kandungan revestrol yang terdapat dalam anggur muscadine.


Shaklee memanfaatkan keberkesanan anggur muscadine ini ke dalam setiap botol Vivix Shaklee menggunakan proses pengekstrakan berpaten untuk mendapatkan kepekatan yang tinggi dan mengekalkan bioaktif polifenol.

Vivix Shaklee mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan vivix  begitu unik. Hasil kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif vivix menunjukkan impak kepada 4 mekanisma penting penuaan pada tahap sellular iaitu,

Melindungi dan membaiki sellular DNA

 Memberi impak positif kepada pengawalan genetik

Menggalakan biogenesis (pembentukkan baru ) mitochondria

 Melambatkan pembentukkan protin AGE (Advanced Glycation End products)


vivix shaklee@
 maklumat lanjut, 

CALL/WHATSAPP/TELEGRAM

Nafisah 
013-6935160


You Might Also Like

0 comments