, ,

Keistimewaan Vivix Shaklee

1:34 PTG

Perasan tak bila umur kita masuk 30an, badan dah mula cepat rasa letih bila buat kerja lebih, cepat marah, stress, mudah demam, sakit sini, sakit sana....makan itu tak boleh, makan yg ini tak boleh..Tahu tak kenapa badan kita jadi camtu???

tolemeres

Rujukan: 

Satu kajian berkaitan kesan pengambilan suplemen jangka panjang terhadap panjang telomeres telah dijalankan oleh sekumpulan penyelidik. Telomeres adalah sambungan rangkaian DNA yang melindungi integriti maklumat genetik. 

Panjang telomeres secara fisiologinya dianggap sebagai tindak balas umur dan biomarker status kesihatan keseluruhan individu. Kajian ini mendapati, pengambilan supplimen untuk jangka masa panjang iaitu melebihi lima tahun telah meningkatkan panjang telomeres (11.2%) berbanding individu yang tidak mengamalkan pengambilan suplimen. 

Kerosakan DNA menyebabkan  wajah cepat nampak tua sebelum umur yang sepatutnya, serangan penyakit berangkai seperti kencing manis, darah tinggi, stroke dan kebarangkalian untuk mendapat kanser adalah tinggi. 


Bagaimana vivix Shaklee bertindak membantu meningkatkan panjang telomeres???

Di dalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix Shaklee berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan dan melawan penuaan penuaan pada tahap sellular malah lebih dari itu.

vivix shaklee

Dalam kajian makmal, ramuan Vivix® yang tinggi kandungan polifenol dan resvetrol telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisma utama penuaan pada tahap sellular iaitu:

Melindungi dan membaiki sellular DNA

Memberi impak positif kepada pengawalan genetik

Menggalakan biogenesis (pembentukkan baru ) mitochondria

Melambatkan pembentukkan protin AGE (Advanced Glycation End products)


vivix shaklee

Vivix Shaklee mengandungi 13x ganda kandungan resveratrol  bagi membantu, melindungi dan memperbaiki sel-selrosak dan radikal bebas.

vivix shaklee

Vivix Shaklee juga menolong, membantu, menjaga/memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap sellular, kesihatan dan kesejahteraan.


TESTIMONI

testimoni vivix Shaklee

testimoni vivix Shaklee

testimoni vivix Shaklee

testimoni vivix Shaklee

testimoni vivix Shaklee

testimoni vivix Shaklee

testimoni vivix Shaklee

testimoni vivix Shaklee
UNTUK TEMPAHAN atau maklumat lanjut, 

CALL/WHATSAPP/TELEGRAM

Nafisah 
013-6935160You Might Also Like

0 comments