,

NutriFeron Shaklee

12:19 PTG

Penemuan terhebat dalam bidang Immunologi

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954. Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia (NutriFeron). 

Dia telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan; iaitu biji labu, bunga Safflower, honeysuckle Jepun  dan biji Plantago; mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakan adalah semulajadi, tulen, selamat dan berkesan. 
nutriferon shaklee

Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi. Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee.

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia (penyakit anjing gila), herpes dan HIV dll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

Manfaat Utama

Mengukuhkan Sistem Imun dalam masa 3 hari – Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi  tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells dan makrofa.

Melawan Kanser & Tumor – Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawam sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

Melindungi dari influenza – Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

Meringankan Stres & Kelesuan – Meringankan kemudaratn yang disebabkan oleh keresahan, stres, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

Melambatkan penuaan – Formula unik NutriFeron® mernagsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Jesteru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.

Mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesaki Hepatitis B & C – Keberkesanan NutriFeron® dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimunkan ketidakselesaan, seperti, kembung perut, rasa mual, muntah dll kepada pesakit-pesakit Hepatitis B & C.

Mempertingkatkan Menopaus – Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah, dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.

Mempertingkatkan PMS – Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sisten endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, amsalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

Mengandungi 4 Ekstrak Tumbuhan

Biji labu
Merangsang pengeluaran interferon semulajadi didalam tubuh
Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

Biji Plantago asiatica
Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun

Honeysuckle Jepun
Menetang pencerobohan virus dan kuman

Bunga Safflower
Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman

Dari mana datangnya Virus, Kuman Dan Mikrob?

Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa-dingin, gas buangan, asap, virus diudara, habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabot, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitan kerja dll.

Bagaimana Mikrob Menjejaskan Kita?

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tisur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, ekzema, jerawat dll. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit digeneratif, penyakit kronik, kanser dll. 

Cadangan

Untuk pemeliharaan kesihatan: 1 paket sehari (tuang kedalam mulut terus atau campur dengan minuman panas atau sejuk pada bila-bila masa)

Sewaktu rawatan influenza dan kanser: 2-3 peket sehari. Lebih baik apabila diambil bersama Vitamin C.

TESTIMONI
Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon

Testimoni nutriferon


UNTUK TEMPAHAN
@
maklumat lanjut

CALL/WHATSAPP/TELEGRAM

Nafisah 
013-6935160

COD Puncak Alam, Selangor

You Might Also Like

0 comments