Osteematrix Shaklee

1:00 PG

Keistimewaan OsteMatrix Shaklee

Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapan adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprim, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan suplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang  wanita yang telah berumur secara berkesan.
ostematrix shaklee
Jisim tulang berkembang kepada maksima pada umur dari 28, dan selepas umur 40 tahun, kepadatan tulang mula menurun dengan cepat. 

graf penurunan kepadatan tulang bergantung kepada umur

Cara terbaik untuk mengukur penyerapan kalsium daripada suplimen adalah dengan mengukur perubahan dalam tahap kalsium darah selepas penggunaan suplimen. Penggunaan dua tablet ostematrix shaklee menunjukkan peningkatan ketara kandungan kalsium dalam darah untuk 12jam. 


Manfaat Utama

Menguatkan Tulang – Kalsium menghalang esteoporosis, menguatkan kuku, kerangka gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang daruh untuk memekat.

Memperbaiki Kekejangan dan Kebas- kebas – Pengambilan 600 mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.

Meringankan Stress – Ianya mengimbangi tekanan darah; memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf; menggalakkan tidur selesa; memperbaiki jantung berdebar; gementar, mimpi buruk dan stres. Ia juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

Memperbaiki Masalah Haid – Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1, 000 mg kalsium dan magnesiumm serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

Pengalkalian Tubuh – Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

Memperbaiki Hiperaktiviti Perut dan Sakit Gastrik.

Vitamin D – Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplemen vitamin D.

Setiap 4 biji OsteMatrix Shaklee mengandungi 
- 1000mg kalsium
- 400mg magnesium
- 400IU Vitamin D

Ostematrix Shaklee mengandungi Magnesium

Ini adalah ion positif no. 2 penting didalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit.

Jantung memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus; menghalang endapan kalsium; melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

Zinc, Boron, Manganes, Kuprum: Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

Tips memilih kalsium premium

*Pilih produk yang ada Vitamin D dan magnesium.
*Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum.
*Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral.

Cadangan

Untuk pemeliharaan kesihatan: 2 kali sehari, 2 tablet setiap lkali (selepas makan)
Untuk masalah haid, kehamilan, stres, kekejangan dan kebas-kebas: 2 kali sehari, 3 tablet setiap kali
Untuk tulang retak, osteoporosis: 3 kali sehari, 4 tablet setiap kali

TESTIMONI


testimoni ostematrix shaklee

testimoni ostematrix shaklee

testimoni ostematrix shaklee

testimoni ostematrix shaklee

testimoni ostematrix shaklee

testimoni ostematrix shaklee

testimoni ostematrix shaklee

testimoni ostematrix shaklee

testimoni ostematrix shaklee

testimoni ostematrix shaklee

testimoni ostematrix shaklee


UNTUK TEMPAHAN
@
maklumat lanjut

CALL/WHATSAPP/TELEGRAM

Nafisah 
013-6935160

COD Puncak Alam, Selangor

You Might Also Like

0 comments