GLA Complex Shaklee

12:42 PTG

Keistimewaan GLA Complex Shaklee

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic acid) tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.
GLA complex shaklee

 Setiap kapsul mengandungi lebih 300 mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yand dipatenkan. 

Bioavailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun kedalam sel dan tisu.

Sumber Asli GLA

Borage seed-----> 17%-25%
Blackcurran----->15%-20%
EPO----->7%-10%

*The most concentrated natural GLA is from borage seed
*SHAKLEE GLA Complex------the most natural, the most effective natural ingredients

Manfaat Utama

Herba tradisi yang dipercayai – Borage adalah herba kegemaran orang Barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

Mengawal selia estrogen dan testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

Melambatkan menopaus – Memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaanm mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

Memperbaiki prostatomegaly – GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

Menentang kanser – GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

Memperbaiki inflamasi kulit – Ianya mengurangkan inflamasi kulit, ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, arthritis.

Menghalang kompilasi diabetes – Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasahamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah tinggi.

Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan – Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit  dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cabtik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semasa perut kosong untuk mengelak keasidan hiper

Menghalang tekanan darah tinggi – Menghalang pembekuab darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi mengelak masalh jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

Memperbaiki tekstue rambut – Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

Hyperaktif dan autisma (ADD/ADHA) – Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

Cadangan

Untuk pemeliharaan kesihatan: 2 kali sehari, 1 kapsul setiap kali (selepas makan)
Untuk menopaus, pelangsingan, hyperaktif: 2 kali sehari, 2 kapsul setiap kali (selepas makan)

GLA bukan sahaja untuk wanita

Ramai orang bersalahanggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya suplemen GLA asid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oelh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan), remaja, dewasa dan juga selepas menopaus dan andropaus (menopaus lelaki).

TESTIMONI

Testimoni GLA complex shaklee

Testimoni GLA complex shaklee

Testimoni GLA complex shaklee

Testimoni GLA complex shaklee

Testimoni GLA complex shaklee

Testimoni GLA complex shaklee

Testimoni GLA complex shaklee

Testimoni GLA complex shaklee

Testimoni GLA complex shaklee

Testimoni GLA complex shaklee


UNTUK TEMPAHAN
@
maklumat lanjut

CALL/WHATSAPP/TELEGRAM

Nafisah 
013-6935160

COD Puncak Alam, Selangor

You Might Also Like

0 comments