Lecithin Shaklee

12:00 PG

Keistimewaan Lecithin Shaklee

Diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMO, setiap kapsul mengandungi 520 mg lecithin soya termasuk 80 mg kolin dan 48 mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.
Manfaat Utama

Menyerap Vitamin yang larut-lemak – Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E, K yang larut lemak.

Melindungi Hati – Menghalang enapan lemak dihati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.

Pemecahan lemak dan Kolesterol – Lecithin bertindak sebagai “pembersih” salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserida didalam tubuh.

Pelangsingan – Menghalang obesity, pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbangan.

Mencantikkan otot dan kulit – Membentuk memban sel, melembapkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.

Memperbaiki Alergi – Menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung didalam salur darah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit – dermatitis, demam alergi.

Menghalang kejadian batu karang – 90% dari batu karang terjadi dari kolesterol, lecithin mengemulsi kolesterol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stres – Mengandungi kolin yang membentuk penghantar untuk saraf kranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, mengahalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk peredaran darah.

Menghalang tekanan darah tinggi – Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis, menggalakkan peredaran darah.

Memperbaiki prostat lelaki – Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.

Meringankan sembelit – Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin didalam usus.

Cadangan

Untuk pemeliharaan kesihatan: 2 kali sehari, 3 kapsul setiap kali (sebelum atau selepas makan)
Untuk pelangsingan, tekanan darah tinggi, pemecahan lemak: 2-3 kali sehari, 6 kapsul setiap kali  (sebelum atau selepas makan)


UNTUK TEMPAHAN
@
maklumat lanjut

CALL/WHATSAPP/TELEGRAM

Nafisah 
013-6935160

COD Puncak Alam, Selangor

You Might Also Like

0 comments