,

Sustained Release Vitamin C

1:00 PG

Keistimewaan Sustained Release Vitamin C Shaklee

“Sains pembebasan berterusan serta semulajadi” vitamin C telah direka oleh Shaklee. Setiap tablet Vitamin  C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut kedalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C didalam 2 tablet Vitamin Shaklee (didalam jurang masa 5 jam) mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24 jam. 

Setiap tablet menagndungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai Vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C didalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.

Manfaat Utama

Membentuk kolagen – Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Peningkatan Sistem Imun – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Ia juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selesema.

Memerangi Kanser – Ia adalah satu-satunya anti oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

Mencantikkan Kulit – Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stres masalah berkaitam mental seperti keresahan

Mengekalkan Kolesterol Sihat – Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahandalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

Amaran!

1 batang rokok mampu melupuskan 50-100 mg vitamin C
Keresahan akan mempercepatkan penyusutan vitamin C
Kontraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin C yang banyak
Terlebih dos vitamin C (melebihi 12 kapsul) akan menyebabkan sedikit cirit-birit

Adakah Anda Tahu?

Haiwan menghasilkan vitamin C mereka sendiri, seperti arnab mampu menghasilkan 18, 000 mg (18 g) vitamin C sedangkan manusia tidak dapat menghasilkan vitamin C. Tambahan pula vitamin C larut-air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita. Oleh yang demikian, adalah perlu untuk kita mengambil vitamin C setiap hari. Vitamin C tidak memberi kesan toksik.

Kajian dari Dr. James Scala telah menunjukkan, adalah selamat untuk mengambil 5, 000 mg (10 tablets) hingga 10, 000 mg (20 tablets) vitamin C sehari. Dr. Pauling, yang menemui vitamin C, mengambil 18 g (18, 000 mg) sehari dan beliau adalah sihat secara fizikal pada umur 94 tahun.

Vitamin C yang Memadai dari Buah?

Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60 mg vitamin C. Buah-buahan akan meghasilakn vitamin C yang lengkap dalam amsa 10 ahri selepas buah itu ranum. 

Oleh yang demikian, buah yang tidak ranum mengandungi kandungan vitamin C yanf sedikit. Kandungan vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

Cadangan

Untuk pemeliharaan kesihatan: 2 kali setiap hari, 2 tablet setiap kali (selepas makan)
Untuk melawan kanser, influenza, penyembuhan penyakit: 3 kali sehari, 2 tablet setiap kaliUNTUK TEMPAHAN
@
maklumat lanjut

CALL/WHATSAPP/TELEGRAM

Nafisah 
013-6935160

COD Puncak Alam, Selangor

You Might Also Like

0 comments