Alfalfa Complex

11:33 PG

Perbezaan Shaklee:

Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun1950an.

Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. 

Medicago sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. 

Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa telah mata kaya dengan klorofil. Daun-daun ini keringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Manakala, bahagian lain yang tidak penting dilupuskan.

Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi sebuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300 mg alfalfa.

alfafa complex

Manfaat Utama:

Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi – Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. 

Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

Mencuci hati, darah dan usus – Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

Melawan Alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan, dan ulat ait (athlete’s foot) dengan berkesan

Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit

Menyingkirkan lemak dan kolesterol – Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangkan panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darag tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol

Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor

Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit

Mencegah,merawat atritis – Melegakan sakit artritis dan kesakitan

Rekomendasi:

Untuk kesihatan berpanjangan: 2 kali sehari-10 biji setiap pengambilan.

Larutkan 10 biji Alfalfa di dalam air, campurkan 3 biji Shaklee Peppermint-Ginger dan jus buahan atau jus pekat untuk rasa yang lebih enak. Ia baik untuk sistem usus dan perut. Sesuai untuk diminum pada bila-bila masa.

Untuk pencucian usus dan detoksifikasi, mencuci darah, melawan kanser: 3-4 kali sehari, 10 biji setiap pengambilan (di ambil dengan air kosong).

TESTIMONI
Testimoni alfafa complex


UNTUK TEMPAHAN
@
maklumat lanjut

CALL/WHATSAPP/TELEGRAM

Nafisah 
013-6935160

COD Puncak Alam, Selangor

You Might Also Like

0 comments