DTX COMPLEX™

11:22 PG

Perbezaan Shaklee:

Kajian menunjukkan bahawa kandungan utama di dalam Shaklee DTX Complex; ekstrak biji benih pokok susu tisel menyokong keupayaan badan menghasilkanprotin bagi membantu menjana semula sel-sel hati. DTX Complex mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin.

Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik; ekstrak daripada Schizandra dan cendawan Reishi (herba yang kaya dengan anti-oksida) dan ekstrak daripada dandelion, kunyit, dan articok (herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu).

Hati merupakan organ terbesar di dalam tubuh manusia dan berkeupayaan dalam membina semula. Contohnya, serangan jantung akan merosakkan otot atau organ jantung. Tetapi, serangan kepada hati akibat pengambilan alkohol berlebihan boleh merosakkan hati.

Namun, hati mampu membaiki organnya sendiri. Hati boleh dianggap sebagai INDUSTRI PEMPROSESAN dalam tubuh manusia, menjalankan fungsi-fungsi kritikal untuk membaiki.
DTX COMPLEX™
Fungsi Hati:

1.Rembesan Hempedu
Cecair rembesan ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman. Hempedu adalah perlu untuk pencernaan lemak; ia memecahkannya kepada lapisan yang lebih kecil (small globule). Hempedu juga membantu dalam penyerapan vitamin larut lemak; A, D, E, F, K dan membantu mengasimilasikan kalsium. Hempedu juga menukarkan Beta Karotena kepada Vitamin A.

2. Bertindak Sebagai Detoksifikasi
Metabolisma protin dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan amonia yang didetoksifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolisma protin. Untuk detoksifikasikan ammonia, hati juga menggabungkan bahan-bahan toksik termasuk termasuk sisa metabolik, sisa racun serangga, dadah, alkohol, dan bahan kimia dengan bahan-bahan lain yang kurang toksik. Bahan-bahan ini kemudiannya dikumuhkan dari buah pinggang. Oleh itu, dalam usaha untuk mempunyai fungsi hati yang betul, anda juga mesti mempunyai fungsi buah pinggang yang betul.

3. Mengawal Para Gula Dalam Darah
Dengan menukarkan tiroksina – hormon tiroid, ke dalam bentuk yang lebih aktif. Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotiroidisme. Hati mewujudkan GTF (faktor toleransi glukosa) dan kromium dan glutation.

GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul. Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukar kembali kepada gula apabila diperlukan untuk tenaga. Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen adrenalin dan insulin.

4. Penting Dalam Metabolisma Lemak
Penting di dalam sintesis asid lemak dari asid amino dan gula, iaitu ketika pengeluaran kolestrol, lipoprotein dan phospholipid, dan ketika pengoksidaan lemak untuk menghasilkan tenaga. Di mana, makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati, yan kemudian diangkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

Formulasi yang Dipaten:

Ekstrak Biji Benih Pokok Susu Tisel (Milk thistle seed)
Proses ekstrak ini mendapatkan 80% silymarin – kaya dengan bahan anti-oksida
Melindungi hati daripada toksin, termasuklah dadah, racun dan bahan kimia
Merawat masalah hati seperti hepatitis dan sirosis
Mengurangkan kadar kerosakan hati akibat lebiham alkohol
Membantu mencegah dan merawat masalah batu karang
Membantu masalah kulit seperti psoriasis dan ekzema

Dandelion
Membantu fungsi hati, sangat berguna ketika berlaku kebengkakkan gati (hepatitis) dan jondis
Membantu penghadaman dendan merangsang pengaliran hempedu dari hati dan pundi hempedu; membantu mencegah batu karang
Membantu merawat endometriosis. Bertindak sebagai juap lembut untuk masalah sembelit
Meningkatkan keupayaan tubuh menyerap zat besi – melawan anemia
Melawan tumor dan kanser
Merendahkan paras gula dalam darah. Baik juga untuk masalah kekembungan dan lebihan air.

Reishi mushrooms (Ling zhi)
Membaina imun – membantu dalam mencegah atau merawat kanser
Mengurangkan masalah bronkitis, sinusitis
Merawat sindrom keletihan kronik
Membantu mencegah penyakit jantung

Articok (Artichoke)
Membina semula sel-sel hati 
Merangsang pengaliran hempedu

Kunyit (Tumeric)
Mengandungi curcumin; bahan anti-oksida
Meningkatkan kesan anti-keradangan dan membantu mengurangkan kesakitan
Mempunyai kesan anti-viral terhadap HIV

Schizandra
Ekstrak biji benih dari Schizandra ini mengandungi bahan anti-oksida
Ia juga berkait dalam merangsang sintesis protin, meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk tujuan detoksifikasi, memperlahankan pembentukan toksin.


UNTUK TEMPAHAN
@
maklumat lanjut

CALL/WHATSAPP/TELEGRAM

Nafisah 
013-6935160

COD Puncak Alam, Selangor

You Might Also Like

0 comments