ProSanté Untuk Rambut Sihat dan Menawan

12:30 PG

Sebagaimana kita memotong, mewarna dan medandannya, rambut kita mencerminkan mood kita, aktiviti dan semasa berevolusi tentang diri kita. Lelaki, seperti juga wanita, mengalami kerosakkan rambut. Manakala 50% dari lelaki akan mengalami masalah berkaitan penipisan rambut dalam hidup mereka, 40% wanita juga akan mengalami tanda ketara masalah berkaitan penipisan rambut pada umur 35 tahun. 

Dan rambut setiap orang akan sentiasa mengalami kerosakkan disebabkan diet yang tidak baik, kurang nutrisi, proses-kimia (mewarna, proses keriting dan meluruskan rambut), penggayaan (alat panas rambut, pengkeriting), ditambah pula dengan stres kehidupan yang meningkat dan kekangan masa.

ProSanté dari Shaklee memberi penyelesaian kepada dua masalah biasa rambut: kerosakkan dan penipisan yang berkaitan.

ProSanté Untuk Rambut, Sihat dan Menawan

Untuk jangkamasa hampir sentengah abad, Shaklee telah menerajui dunia saintifik dalam memahami bagaimana untuk menyuburkan tubuh dan kulit kita. Kini, kepakaran yang tiada bandingannya telah diaplikasikan kepada penjagaan rambut, dengan satu pendekatan yang eksklusif dan semulajadi, untuk menangani punca masalah rambut: kulit kepala.

Ujian klinikal yang meluas telah menunjukkan sistem penjagaan rambut ProSanté secara semulajadi mengurangkan kehilangan rambut sewaktu sewaktu bersikat, meningkatkan ketebalan, dan mengurangkan kerosakan untuk semua jenis rambut. 

Sistem ProSante tidak menanggalkan atau mengeringkan rambut anda dan sebenarnya membantu rabut mengekalkan kelembapan dan melawan kerosakkan. Keputusannya adalah rambut yang menawan, berseri, yang tampak dan rasa sesihat mungkin.

Satu sistem mudah, fleksibel yang mampu anda peribadikan untuk memenuhi keperluan rambut anda di dalam semua situasi. Setiap rambut memerlukan rutin berbeza didalam mencuci, pemulihan keadaan dan perlindungan dari kerosakkan agar rasa dan kelihatan hebat didalam setiap jenis musim dan didalam setiap jenis cuaca. 

Direka untuk tidak menanggalkan warna atau kelembapan dari rambut, setiap produk ProSanté menampilkan Scalp Health Complex Shaklee yang eksklusif, satu formulasi klinikal, ramuan 10 vitamin, mineral dan herba yang amat derma-tersedia. 

Digunakan sebagai satu sistem lengkap, ProSanté menyokong kulit kepala yang optimum sihat dan volumized dan rambut yang kelihatan hebat.

Masalah Rambut Bermula Dengan Kulit Kepala
Dengan keadaan optima kulit kepala, rambut anda akan mengalami kitaran semulajadi yang terdiri dari fasa-fasa aktif dan rehat. Walaubagaimanapun kesan biasa stres dalaman dan luaran mampu menutup atau menekan folikel rambut, memendekkan fasa aktif bebuli rambut dan keadaan ini akan mempengaruhi lebih banyak bebuli mengalami fasa berehat lanjutan. Lama-kelamaan, hasilnya adalah rambut halus, lemah dan sukar diurus.

•Kerosakkan akibat proses dan mendandan. Bahan kimia dari pewarna, perm dan pelurus, ditambah dengan haba dari alat pendandan akan menjadikan rambut rosak dan poros, pecah dan regang, kusam dan pincang.

•Serangan dari alam sekitar. Cuaca yang ekstrim, cahaya UV dari matahari dan cahaya dalaman, dan pelbagai pencemaran udara dan air mampu menekan folikel dan merosakkan rambut, menjadikannya lemah dan mudah pecah.

•Stres fizikal. Stres fizikal seharian akan menyebabkan folikel rambut kekurangan zat dan “letih”, menjurus kepada semakin banyak rambut yang “berehat”, dan rambut yang kurus, nipis dan rapuh.

•Kerosakkan oksidatif. Jika tidak dibendung, radikal bebas akan memulakan pelbagai kerosakkan, ketidakselesaan dan kurang cantik, gatal-gatal atau minyak berlebihan.

Apa yang TIADA di dalam ProSanté?

Kadang-kadang, apa yang TIADA dalam produk penjagaan diri adalah sama penting dengan apa yang ADA. Produk ProSanté hanya menggunakan ramuan canggih berteknologi tinggi (state-of-the art) yang membantu struktur semulajdi rambut, keseimbangan minyak/kelembapan, ketebalan yang sihat, lantunan dan bersinar.

Tiada Natrium Lauryl Sulfat (SLS) atau Nutrium Laureth Sulfat (SLES)
Tiada Cocamide DEA atau Lauramide DEA
Selamat untuk semua jenis rambut, walaupun diwarna atau dirawat kimia
Keseimbangan pH
Tiada minyak yang menyebabkan tersumbat
Tiada Propilen Glikol
Tiada Quarternium 15
Tiada bahan pengawet “Perderma Formaldehyde” (seperti Imidazolidinyl Urea atau Diazolidinyl Urea)
Tiada warna atau bahan pewarna
Tidak mengeringkan, tidak menanggalkan
Diuji oleh ahli dermatologi
Diuji secara klinikal
Tidak menyebabkan folikel rambut tersumbat
Tidak diuji keatas haiwan

Keputusan Yang Anda Dapat Lihat, Rasa dan Ukur
Apabila diuji secara bebas mengikut piawai klinikal, sistem penjagaan rambut ProSanté, membantu memperbaiki dengan ketara penampilan rambut yang rosak dengan ketara dalam masa hanya 30 hari dan menggalakkan meningkatkan penambahbaikan dengan penggunaan berterusan:

•Kurang keguguran rambut sewaktu bersikat: amaun rambut yang gugur dikurangkan sebanyak 65%
•Kurang perpecahan: jumlah rambut yang mengalami perpecahan dikurangkan sebanyak 73%
•Rambut lebih tebal: 61% subjek uijian mengalami rambut yang jelas kelihatan tebal
•Rambut bervolum: 55% pengguna menyatakan peningkatan yang ketara dalam jumlah rambut mereka

Nourishing Scalp Treatment

Untuk menyokong persekitaran yang optimum untuk rambut yang sihat, semua jenis stres yang dihadapi oleh kulit kepala mesti ditangani. Memperkenalkan ramuan eksklusif, yang diperolehi-secara-semulajadi Shaklee Scalp Heath Complex, gabungan 10 vitamin, mineral, dan herba yang menyuburkan kulit kepala dan rambut.

•Memberi tenaga kepada folikel rambut. Energizes hair follicles. Swertia dan Ginseng merangsang dengan lembut peredaran darah dan membekalkan tanaga untuk bebuli rambut.

•Panthenol menguatkan rambut dan merangsang kelembutan yang bersinar.

•Melindungi dari pencemaran. Minyak daun pokok teh menyokong kebolehan semulajadi kulit kepala mengelak folikel rambut dari tersumbat. Antioksidan – Superoxide Dismutase (SOD), dan Ekstrak Teh Hijau (Ekstrak Daun Camellia Sinensis) – melindungi dari stres persekitaran, emnjadikan kulit kepala rasa selesa.

•Mengurangkan penampilan berminyak dan menggelupas dengan Zinc PCA, Vitamin B6, dan Saw Palmetto (Ekstrak Buah Serenoa Serrulata).

•Melegakan Iritasi. (Ekstrak Teh Hijau Camellia Sinensis), Dipotassium Glycyrrhizate melegakan iritasi persekitaran dan meyokong keseimbangan semulajadi minyak/kelembapan. Metabolisma kulit kepala seterusnya disokongoleh mineral kulit yang penting termasuk kuprum, Zinc dan Manganese.

ProSanté Nourishing Scalp Treatment menormalkan kulit kepala untuk menyediakan persekitaran untuk rambut yang lebat dan sihat. Manfaat perlindungan bertenaga Shaklee Scalp Health Complex – disampaikan didalam bentuk lembut dan rawatan intensif – akan mempertingkatkan sinaran, warna, ketebalan dan tekstur rambut dari masa ke masa.

Apabila terlalu banyak folikel rambut “berehat”, penghasilan rambut baru dikurangkan. Rambut yang masih anda miliki tertaklut kepada kerosakkan seterusnya oleh serangan persekitaran. Ini menjadikannya nampak nipis dan pincang, merasa rapuh dan lemah an berkeadaan teruk. Rambut anda juga terdedah kepada kerosakkan akibat kimia untuk mewarna, mengkeriting dan meluruskannya.

Nourishing Scalp Treatment merawat kepangkal masalah dengan serum derma-available yang merangsang peredaran, melindungi dari serangan persekitaran dan menyediakan ramuan yang menyuburkan kulit kepala.

Hasilnya adalah rambut yang kuat dari dalam-keluar prose kimia, tahan pecah dan mengekalkan ketebalan, lantunann dan sianr berkilau.

•Terbukti mengurangkan rambut gugur sewaktu bersikat dan ketebalan semulajadi dan kuat, apabila digunakan sebagai sebahagian dari sistem ProSanté

•Mengandungi kompleks eksklusif yang amat derma-tersedia yang diperoleh secara semulajadi didalam bentuk rawatan yang kuat untuk membantu rambut sihat tumbuh

•Formula tanpa bilasan cukup lembut untuk digunakan setiap hari bagi manfaat yang segera dengan hasil yang meningkat

•Diserap dengan segera dan tidak berminyak

•Bersih, bauan botani; tiada haruman tambahan

•Keseimbangan pH dan selamat untuk semua jenis rambut, walaupun di perm atau diwarna.
UNTUK TEMPAHAN
@
maklumat lanjut

CALL/WHATSAPP/TELEGRAM

Nafisah 
013-6935160

COD Puncak Alam, Selangor


You Might Also Like

0 comments