,

Set Hamil Budget dan Jimat: Mesra Poket

5:00 PG

ibu hamil

Hamil memang meletihkan lebih-lebih lagi pada trimester pertama. Muntah-muntah, loya, alahan dan sebagainya adalah perkara yang normal. Pengalaman saya hamil anak pertama hingga ke 3 sama sahaja. Cuma yang berbeza adalah keletihan yang lebih dirasai bila mengandung anak ke tiga pada usia 30 an. Yelah, badan kita tak sekuat ketika usia 20 an.

Nutrien penting seperti kalsium, zat besi, iodin, zink, B12 dan folate adalah nutrien yang diperlukan sepanjang pelbagai fasa menjadi ibu. Walaupun secara ideal nutrien penting boleh didapati menerusi amalan pemakanan yang sihat, namun sesetengah nutrien mungkin terjejas atau kuantitinya tidak mencukupi daripada makanan yang kita ambil secara rutin. Dalam kes ini, zat besi merupakan nutrien yang sukar diperoleh melalui makanan, terutama jika seseorang itu merupakan vegetarian. 

Kalsium merupakan satu lagi nutrien penting untuk pembentukan tulang dan gigi kanak-kanak. Kehilangan kalsium daripada tulang ibu akan meningkat bagi memenuhi keperluan bayi jika diet ibu kekurangan kalsium. oleh subab itu, pengambilan kalsium yang mencukupi adalah penting semasa hamil dan sepanjang tempoh penyusuan bagi menjamin kesihatan tulang ibu dan kekuatan tulang dan gigi bayi.

Memiliki kalsium yang cukup membantu ibu-ibu hamil untuk mengurangkan risiko osteoporosis pada peringkat kehidupan mereka yang selanjutnya kerana bagi menyokong pembesaran bayi. Selain daripada kalsium, vitamin D juga penting untuk memudahkan penyerapan kalsium dan  mencegah penyakit riket pada bayi dan kanak-kanak.

Asid docosahexaenoic (DHA) merupakan nutrien yang penting kepada bayi semasa fasa hamil dan penyusuan. Nutrien ini penting untuk pembangunan otak, mata dan sistem saraf. Walaubagaimanapun, disebabkan bayi bergantung pada ibu mereka untuk mendapatkan bekalan DHA, maka adalah penting bagi ibu untuk mengambil DHA yang mencukupi. DHA boleh diperoleh dari minyak ikan. Adalah dicadangkan ibu hamil boleh mula mengambil minyak ikan ketika usia kehamilan mencecah 4 bulan.

Set Hamil Budget dan Jimat: Mesra Poket

Mengapa saya memilih set hamil budget dan jimat ini?
  • Mesra poket. Sesuai dengan budget sya untuk dapatkan yang terbaik
  • Suplimen semulajadi atau organik
  • Suplimen yang telah melalui ujian klinikal
  • Terbukti keberkesanannya melalui landmark study
  • Memastikan bayi betul-betul mendapat nutrien yang mencukupi


shaklee landmark study
perbezaan suplimen shaklee dengan suplimen lain
Dapatkan Sekarang!!
 set hamil budget dan jimat
 @

Dapatkan DISKAUN JIMAT ini dengan menghubungi saya,

Pengguna dan Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee ID: 891950

COD Puncak Alam/UiTM Puncak Alam
sms/wa: 013-6935160

You Might Also Like

0 comments