,

Set Penjagaan Wajah Selamat dan Semulajadi

5:00 PG


Set Penjagaan Wajah Selamat dan Semulajadi

Set penjagaan wajah selamat dan semulajadi terbaru daripada Shaklee menggantikan NutriWhite. Produk terbaru yang bakal dilancarkan pada awal Febuari ini dikatakan mengandungi resveratrol. Rugi lah kalau tak cuba. Meh follow rapat-rapat. 

Iye ke bagus???

Mari ikuti "QUICK & SIMPLE REVIEW"  ini. 

Saya ni antara majority lelaki yang malas cuci muka. Cuma basuh masa ambil wudhu tu je lah. Pernah pakai macam2 skincare yang murah2 yg dok ada kat Guardian bagai. Tapi kulit muka saya ni super damn sensitif, dry & oily; wic macam perfect combo for disaster lah. Memang macam2 masalah timbul bila pakai pencuci muka yg cuma iklan di TV, tapi haram takde research ni.

The last skincare, ialah Dermalogica. Siapa pernah pakai brand ni, tahu lah betapa mahalnya satu botol pencuci muka tu. The last time beli, RM200+. Tu belum masuk lain2. Dah, nak buat macam mana. Bg yg tak tahu, ini antara nasib yang ada kulit muka kering & berminyak ni kena hadap. Namun, berhenti jugak, sbb mcm tak nampak effect.

Tapi Shaklee YOUTH, lain sangat.

Paling suka, ia mmg di design untuk semua jenis kulit. So kulit kering ke, kulit berminyak ke, kulit normal ke, semua boleh pakai. Dengan kata lain, lepas beli nanti, korg boleh share dengan pasangan masing2, tak kira lah apa pun jenis kulit korg berdua, bertiga, berempat mahupun berlima. Nak share dengan mak & adik beradik pun boleh, kalau korg mmg duduk sama. Cuma, lagi laju lah habis.

Bila pakai, memang rasa gentle sangat kat kulit. Takde rasa kasar atau sabun semacam foamy sangat tu. Dan lebih best, tak rasa kering langsung lepas bilas. Siapa kulit kering macam saya, faham lah betapa stretch & tegang kulit muka kalau cuci guna pencuci yang bukan2 tu. Sbb tu, lagi elok tak cuci muka. Ahaha

Kemudian, toner. Toner YOUTH ni takde la rasa sejuk masa mula2 kena kulit muka macam toner biasa. Malah, rasa macam air biasa je. Buat kita feel SO natural. Dan semestinya, toner ni tak melekit2. Begitu juga moisturizer. Tak buat kulit muka nampak berminyak, walaupun minyak muka saya ni lagi sikit je cukup buat masak. 

Lain barang dalam YOUTH tu, haih, letih plak nak taip panjang2. Cuma tang serum tu, mmg best gila! dah basuh muka sbb ambik wudhu pun, terasa masih di kulut muka. rupa2nya, dia mmg menyerap masuk ke kulit, bukan takat luaran saja. so, sesuailah untuk muslim/muslimat yang selalu kena ambil wudhu ni pakai.

 ~Master Z~

Gambar Roger Barnett, pengasas Shaklee. Beliau sendiri cuba produk ni dari awal diformulasikan sehingga menjadi end produk!


Testimoni Set penjagaan wajah selamat dan semulajadi youthTestimoni Set penjagaan wajah selamat dan semulajadi youth
Berikut Ujian Klinikal yang dibuat ke atas nenek berusia 81 tahun. Wow memang nampak tegang la kulitnya!


Untuk tempahan awal hubungi saya,

Pengguna dan Pengedar Shaklee Malaysia
COD Puncak Alam/UiTM Puncak Alam
sms/wa: 013-6935160

You Might Also Like

0 comments