Terselamat Dari Serangan Jantung, Bagaikan Diberi Peluang Hidup Semula

1:55 PTG

Semalam, Institut penyelidikan tempat saya mengadakan BBQ. Alhamdulillah, majlis bermula pukul 3 petang. Sempatlah saya siapkan sample nanoparticles untuk dianalisa HPLC minggu hadapan. 

Hampir selesai menikmati ayam, ikan dan kambing bakar, meja kami didatangi pengarah institut, Prof. Datuk Zaki. Kami bertanya khabar dan bersembang santai berkenaan keadaan kesihatan beliau yang dalam proses pemulihan dari pembedahan akibat aorta dissection. 

aorta dissection

Saya sendiri tidak berapa arif tentang aorta dissection. Selepas meng "google" barulah tahu tentang masalah jantung yang dilaluinya. Aorta dissection terjadi apabila dinding otot yang terdiri daripada beberapa lapisan  mengalami luka. Itu yang boleh saya terangkan melalui pemahaman saya. Untuk info lebih mendalam boleh KLIK SINI. Ia sering terjadi kepada kaum lelaki yang berumur antara 50 hingga 70 tahun. 

Prof merupakan seorang yang mengamalkan gaya hidup sihat. Beliau mengalami demam dan sesak nafas secara tiba-tiba katanya. Selepas melakukan ujian ct scan, doktor telah mengesahkan yang beliau mengalami aorta dissection. 

Pembedahan bernilai RM 150k telah dilakukan dan alhamdulillah kini beliau kelihatan agak sihat walaupun katanya kehilangan berat badan sebanyak 10kg. Memang terbukti "SAKIT ITU MAHAL". Yelah, mana tidaknya, kalau demam pun klinik akan kenakan sekitar Rm40 hingga Rm70. 

Beliau bersyukur kerana tidak mengalami aorta rupture (kebocoran) yang mana sudah semestinya membawa maut. Tambah Prof lagi, beliau amalkan bersenam dan mengamalkan pengambilan Coenzyme dan tocopherol bagi menjaga kesihatan. 

Bila diberitahu pasal apa yang beliau amalkan, saya terus orderkan En. suami produk terbaru Coenzyme-Trol Plus. Senang, dalam Coenzyme-Trol Plus dah siap-siap ada Coenzyme Q10 dan  tocopherol (vitamin E)Yang bestnye ada resveratrol lagi. 

JIMAT! 3 in 1 dah manfaatnya

Tak perlu ambil 2 ke 3 produk dalam satu masa! 

Macam mana Coenzyme ini bertindak?

CoQ10 merupakan salah satu komponen yang penting di dalam penghasilan tenaga di dalam mitokondria. Dengan kehadiran CoQ10, lebih banyak tenaga dapat dihasilkan untu kegunaan jantung.

Coenzyme Q10 terdapat banyak dalam sel otak, jantung dan hati

Ia berfungsi menukar lemak dan gula kepada tenaga setiap hari. CoQ10 juga adalah sejenis antioksidan yang sangat baik bagi  menghalang proses peroksidasi lipid pada membran sel dan mengurangkan bilangan lipolipid di dalam darah. 

Malah, pengambilan CoQ10 membantu menurunkan kepekatan "lipid hydroperoxide" yang berperanan dalam pembentukan mendakan pada dinding salur darah yang kemudian menyempitkannya.

Pengambilan CoQ10 membantu membantu meningkatkan fungsi endotelium di mana ia menurunkan penghasilan endothelin-1 yang terhasil akibat kehadiran LDL. Endothelin-1 boleh menyebabkan salur darah mengecut.

Secara tidak langsung, ia juga membantu meningkatkan penghasilan nitric oxide (yang berfungsi untuk mengembangkan salur darah).

CoQ-Trol Plus mengandungi campuran  100mg  Coenzyme Q10resveratrol dan tocopherol

Untuk penyerapan yang optimum ia diformulasi bersama minyak zaitun yang mana sangat bagus diamalkan untuk kesihatan jantung.


Dapatkan CoQ-Trol Plus Sekarang!!

 coq trol plus

@
Dapatkan DISKAUN JIMAT ini dengan menghubungi saya,

Pengguna dan Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee ID: 891950

COD Puncak Alam/UiTM Puncak Alam
sms/wa: 013-6935160
You Might Also Like

2 comments

  1. bolehlah advise ayah saya ambil Coenzyme-Trol Plus ni..ayah saya memang ada masalah jantung..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye. Mmg kne ambil coenzyme ni. Husband sy dah mula amalkan sis 🙂

      Padam