Age Defense Mineral Moisturizer YOUTH Skin Care

3:52 PTG

Jeng..jeng..jeng..

Inilah rupanya Age Defense Mineral Moisturizer YOUTH  Skin Care yang bakal terjual awal Mac 2018 ni. 

Hari ni saya nak cerita sikit pasal sinaran matahari dan kepentingan moisturizer YOUTH. Cara penggunaan, bahan-bahan yang digunakan dan maklumat terperinci tentang produk ini ada saya sertakan di bawah.
  Age Defense Mineral Moisturizer YOUTH  Skin Care
Antara sebab penuaan kulit adalah sinaran UV.

HYPODERMIS SKIN LAYER

Ya betul. Sinaran matahari diperlukan untuk sumber Vitamin D dalam badan, namun kalau nak mendedahkan diri terhadap matahari perlu ada langkah penjagaan.

Mr Chris Kyrou dalam YOUTH road show baru baru ini menekankan bahawa (dalam bahasa Malaysianya berbunyi),

"Paling paling malas pun kau nak jaga kulit kau, satu benda yang kau tak boleh miss dan jangan tinggal adalah krim pelembab yang ada pelindung sinaran UV.. sinaran UV adalah punca utama kulit rosak, berkedut, cepat tua dan terbako".

Sapu at least 15 minit sebelum kita keluar rumah. SPF 50 ni untuk memenuhi tuntutan keperluan cuaca panas kat Malaysia ni.

Ada dah tu sok sek sok sek kata mana SPF tinggi sangat boleh sumbatkan liang pori. Produk lain mungkin. Tapi bukan YOUTH ok.

Sebab formulasi YOUTH ni adalah bersifat Non-Comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori). Jadi tak perlu risau ok.

Tapi ia tak bersifat kalis air. Jadi kalau nak bermandi manda atau berpeluh dengan banyak, mungkin tak berapa sesuai. Perlu buat sapuan banyak kali dalam sela masa tertentu.

Fakta di bawah tertulis SPF 30, untuk makluman SPF 30 adalah formulasi untuk US. Bagi pasaran Malaysia, SPF 50. Haa... mesti ada yang tertanya-tanya. Nak tahu kenapa?

Sebab iklim di Malaysia ni menerima sinaran matahari sepanjang tahun. Makanya, SPF 50 adalah sangat bersesuaian untuk kulit orang Asia.




Dapatkan konsultasi yang betul dari saya sebelum anda buat pembelian ok. Saya guide anda sampai yakin. 


Pengguna dan Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee ID: 891950

COD Puncak Alam/UiTM Puncak Alam
sms/wa: 013-6935160

You Might Also Like

0 comments