Mengapa Shaklee Pertaruhkan 8 Tahun Kajian YOUTH Skincare Sebelum Dipasarkan?

5:01 PTG

youth-patent

Tahu kan YOUTH Skincare ni dikaji lebih kurang 8 tahun!

Mengapa Shaklee pertaruhkan 8 tahun kajian YOUTH Skincare sebelum dipasarkan? Kata Shaklee bagus. Saintis gempak. Tapi kenapa lambat sangat release produk?

Ha, jangan tak tau ye Shaklee ni smart tau. Sebab dia tau produk extra ordinary dan berbilllion dilaburkan utk buat research, so diaorang apply patent terus untuk produk dan sesetengah method supaya competitors tak boleh plagarise method yang shaklee penat-penat develop tu.

Pastu claim produk diaorg paling bagus pulak. Bijak kan?

So proses pemohonan patent ni ada faktor yang menyebabkan produk Shaklee lambat release. 2 tahun lepas baru masuk market US.

Nak tau tak apa 8 patent ni?

Patents Shaklee yang Granted untuk produk YOUTH ni adalah:
  • US 6036946 A - Methods for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light
  • US 6174519 B1 - Composition for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light
  • US 6235272 B1 - Composition for protecting skin from damaging effects of ultraviolet light
  • US 6015548 A - High efficiency skin protection formulation with sunscreen agents and antioxidants

Patent-patent ni dah di-filed sejak tahun 1997, 1998, dan 1999. Ada 4 lagi Patent-Pending (dah filed, belum granted) hanya untuk buat produk YOUTH Shaklee ni je.

10 years back diorang dah buat research untuk pastikan produk Shaklee Skincare ni selamat kami guna 10 tahun akan datang.

patent produk YOUTH skincare

Gile kan susah layah je buat patents berpuluh-puluh ribu seketoi. Bancuh jek la suka hati kan. Bazir betul berjuta habis untuk research. Hish.

Mana laa tak sayang kat Shaklee ni wei. Beyond extraordinary.

Be proud to be a part of Shaklee's Family!



Pengguna dan Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee ID: 891950
COD Puncak Alam/UiTM Puncak Alam
sms/wa: 013-6935160

You Might Also Like

0 comments