10 Keistimewaan Bisnes Shaklee

10:00 PG

10 Keistimewaan Bisnes Shaklee

Nak tau tak kenapa saya suka dengan bisnes Shaklee ni? 
Mai saya jelaskan 10 keistimewaan bisnes Shaklee

✅ Modal permulaan rendah hanya dengan mendaftar keahlian RM68.90 sahaja boleh terus berbisnes.

✅ Founder Shaklee, Dr Forrest C Shaklee adalah orang yang bertanggungjawab “melahirkan” produk Shaklee. Beliau dahulunya merupakan seorang pesakit Tibi juga seorang pesakit Kanser. Namun berjaya sembuh dengan keyakinan beliau terhadap fitrah dan alam semulajadi.

✅ Syarikat Shaklee dah wujud sejak 1956. Tahun ini genap syarikat Shaklee berusia 62 tahun. Hanya syarikat yangbkukuh dari segi produk dan pengurusan mampu bertahan selama ini bukan?

✅ Produk Pertama Shaklee dihasilkan sejak 101 tahun dulu iaitu Vitalea dengan nama asalnya ialah Vitalized Minerals terhasilnya nama singkatan VitaMin. Vitalea merupakan sejenis multivitamin masih mendapat permintaan sampi hari ni. Bayangkan anda mampu bangunkan bisnes selama tempoh ini dengan produk yang yang superb macam ni.

✅ Shaklee adalah syarikat yang berprinsip. Sangat mementingkan keberkesanan dan keselamatan produk untuk manusia dan alam. Jadi saya tak perlu risau menjual produk yang mendatangkan mudarat pada orang.

✅ Sejak awal ditubuhkan Shaklee tak tukar fokus. Syarikat masih kekal dengan Vitamin dan produk pembersih sebagai produk utama, dan skin care serta water filter sebagai produk sampingan.

✅ Kajian tak wajib untuk produk vitamin dan suplemen. Tetapi Shaklee setiap tahun membelanjakan RM 1 BILLION untuk R&D setiap produk yang ada. Sebab tu syarikat mampu hasilkan kajian unggul tentang keberkesanan suplemen: Landmark Study. Awesome kan?

✅ Shaklee menggunakan ‘real people’ sebagai jurucakap produknya. Memang mereka yang beli, makan dan rasai sendiri manfaat produk berkongsi testimonial. Bukan dibayar pada duta-duta produk yang dah memang sedia cantik untuk bercakap tentang produk.

✅ Shaklee tidak pernah gagal membayar bonus kepada semua pengedarnya sejak 60 tahun. Malah sistem pembayaran bonus Shaklee sendiri dipatenkan jadi ia langsung TIDAK BOLEH DICIPLAK oleh mana-mana syarikat yang lain.

✅ Shaklee dibarisi oleh barisan saintis Shaklee dan penasihat saintifik. Ada di antara mereka adalah yang memenangi NOBEL PRIZE dan berpangkat professor.

Saintis inilah yang sentiasa, setiap hari memastikan produk Shaklee adalah selamat dan jika ada penambahbaikan melalui tahap kesihatan global supaya produk yang di hasilkan sentiasa relevan mengikut zaman.

Cukup dulu 10 sebab kenapa saya pilih Shaklee dan buat bisnes dengan jenama ni. 
Kalau nak join saya berbisnes cepat-cepat hubungi saya ya.


013-6935160
Pengguna dan Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee ID: 891950
COD Puncak Alam/UiTM Puncak Alam

You Might Also Like

0 comments