Organik Atau Beyond Organic?

10:35 PG


Organik vs Beyond Organic

Saya tau ramai yang sedar tentang perkataan organik.

Organik adalah produk yang dihasilkan secara biologikal, asli, semulajadi, bebas dari penggunaan bahan kimia, tanpa ubatan, tanpa hormon dan mesra alam.

Maka ramai lah yang mula cakna tentang makanan organik kerana khasiatnya. Tapi seperti biasalah, di sebabkan pengaruh dan perkembangan politik, makin melemahkan kekuatan label organik ni.

Ini kerana kerajaan di US dah meluluskan 38 jenis bahan sintetik untuk digunapakai dalam makanan organik! Jangan tak percaya ok.

Jadi macam mana nak pastikan makan organik tu betul-betul organik? Macam mana Shaklee nak tahu pembekal bahan mentah tak menipu?

Jadi Shaklee ambil langkah selamat dengan tak percaya label membuta tuli. Bak kata Dr Bruce Daggy, Ketua Pegawai Sains Shaklee Corporation.

“Organik ni adalah cara pengeluaran. Ia tak menjamin makanan tu bersih. Ada satu ketika, ramuan teh hijau yang di tanam secara organik rupa-rupanya bila di uji ia mengandungi bahan tercemar. Petani pun tak tahu air yang mereka gunakan itu sudah tercemar”.

Jadi dari situlah semua produk Shaklee bukan sekadar organik, tapi Beyond Organic. Shaklee buat Test. Test. Test. Berulang kali untuk menjamin keselamatan produk.

Nak baca lanjut tentang Beyond Organic, boleh tengok link ni ye.

http://allswellhealth.net/beyond-organic

Bermula dari tanaman di ladang. Tak penuhi kriteria Shaklee, Shaklee tak ambil bahan mentah kat situ. Cari pembekal lain. Sebab tu Shaklee takde ladang sendiri. Sebab kalau ada mesti fikir faktor kerugian kan?

Keselamatan bukan kompromi bagi Shaklee. Shaklee buat suplemen untuk tingkatkan tahap kesihatan pengguna. Kalau lepas makan suplemen orang lagi sakit, apa cer?

Macam baru ni ada customer tanya, kalau makan Shaklee ni ujian air kencing ganggu tak?

Of course dengan yakinnya saya jawab, TAK.

Sebab ujian keselamatan dan keberkesanan ni bukan main-main. Not take for granted. So memang takkan timbulkan masalah untuk ujian saringan.

Oleh sebab tu ramai atlet Olimpik bertaraf dunia powered by Shaklee. Atlet Malaysia pun ada seperti pelumba paralimpik, Najib Turano dan Atlet Ice-skater Winter Olimpik Julian Yee pun makan Shaklee tau.

Jadi apa sebab lagi anda tak percaya Shaklee?

You Might Also Like

0 comments