Pengalaman Bisness Dengan Shaklee

1:13 PTG

Pengalaman Bisness Dengan Shaklee

Saya ni dulu tak pernah langsung berbisnes. Masa mula-mula decide nak buat dulu kecut perut pun ada.

Macam mana nak mula.
Apa nak cerita.
Orang tanya tau ke nak jawab.
Tapi fikir panjang pun tak bawak hasil apa kan selagi tak mula.
Jadi redah.

Dalam dok takut-takut tu berjaya dapat bonus dua angka. Bangga gila dapat cek dari bank. Senyum sampai telinga.

Pengalaman Berbisness 

Dari dua angka, naik jadi 3 angka.
Dapat merasa 4 angka. Dapat naik rank.

Paling buka mata bila ada bonus bulan tu lebih dari gaji saya sebagai seorang pensyarah.
Wow! Masa tu baru realize besarnya potensi bisnes Shaklee ni.

Dan paling meyakinkan bila syarikat memang tak pernah gagal bayar bonus. Tepat. Tak pernah lambat. Kadang-kadang awal lagi tu.

Memang best buat bisnes Shaklee ni. Support tak pernah putus. Syarikat pun jadualkan kelas dan bengkel perkembangan bisnes untuk menyokong pembangunan empayar.

Upline-upline pun tak jemu buat kelas. Datang ajar secara offline. Memang membantu sangat bagi yang betul-betul nak buat bisnes.

Sepanjang 6 tahun buat bisnes ni, macam-macam isu viral dan fitnah saya hadapi. Macam-macam persoalan dan percanggahan pendapat ditempuhi. Macam-macam kecaman diterima. Tapi syukur Allah masih pegang hati saya pada jalan ni.

shaklee malaysia

Semestinya falsafah Shaklee itu sendiri memang dah cukup meyakinkan, disokong dengan bukti dari kecanggihan sains dan teknologi.

Jadi kalau ada sebarang kekeliruan or aduan, terus la email sendiri pihak Shaklee Malaysia di customeriquiry@shaklee.com. Be gentleman ok .

Atau nak tanya dengan lebih jelas tentang fungsi setiap vitamin dan suplemen boleh email barisan saintis juga. Ramai tau saintis berkelayakan PHD di Dr Forrest C Shaklee Innovation Centre.

Sebab tu saya takkan buang masa layan isu-isu fitnah yang tak berasas. Yang sekadar hanya ikut hot topik waktu tu. Yang sekadar gosip murahan. Yang sekadar nak cari perbalahan.

Pendirian saya jelas. Cuba anda fikir kalau Shaklee ni teruk sangat:

Kenapa KKM Malaysia pun iktiraf Shaklee?
Kenapa ramai orang makin sihat lepas makan Shaklee?
Kenapa nak kenal viral tanpa bukti yang pamerkan hitam putih?
Kenapa tak email Shaklee terus kalau nak tahu hal sebenarnya?

Logik?

Jadi nak tau lebih tentang Shakee lboleh tengok sini terus ya http://healthresource.shaklee.com/team/. Semoga anda jumpa apa yang anda cari.


Lagi info Bisnes Online




Nak bebas hutang PTPTN? Nak cari duit EXTRA bantu suami?

Join saya dalam #projekRM1500Smart

You Might Also Like

0 comments