Perkara Yang Perlu Anda Lakukan Bila Sales Slow

11:30 PG

Perkara Yang Perlu Anda Lakukan Bila Sales Slow


Bila sales slow, kita mengeluh tak ada semangat
Bila kena marah dengan customer, rasa down sampai tak nak buat lagi
Bila mentor tegur, merajuk sampai taknak jawab pm

Kenapa semuanya terjadi sebegini, bila kena jentik sikit terus sentap berkali-kali?

Sebagai seorang peniaga kita kena buang jauh-jauh perasaan macam ni dan kekalkan motivasi positif dan momentum untuk berjaya. Sebab apa perlu sentiasa bermotivasi? sebab dengan motivasi dan prestasi berkait sangat rapat.

Selalu ingat quote ni "what motivate your success journey is your failure" 

Cabar diri sendiri buat yang terbaik. Allah dah atur cantik perjalanan kita sebenarnya.


Perkara Yang Perlu Anda Lakukan Bila Sales Slow

So saya nak share apa yang saya selalu buat kalau rasa 'down':

1. Tarik nafas dan hembus laju-laju selama 10 minit, cara ini mampu meningkatkan oksigen dalam otak dan membuatkan kita segar.

2. Sentiasa sabar, sebab ramai orang sekarang mudah hilang sabar. Bila diuji sikit rasa 'down' rasa tak nak buat bisnes dah. Ingatlah dalam kesabaran itu ada hadiah yang menunggu.

3. Senyum, dengan senyum dapat memecahkan semua fikiran buruk yang ada dalam fikiran. Cuba ambil cermin dan hadiahkan diri sendiri senyuman? Best kan!

Memandangkan hari ni hari jumaat, Cuba kita doa lebih sikit agar sentiasa diberikan jalan penyelesaian untuk setiap masalah yang dihadapi dan sentiasa bermotivasi agar prestasi berada dalam keadaan 'tip top'.


Lagi info Bisnes Online

Tiga Kesilapan Peniaga Online 

Dugaan Dan Rintangan Dalam Bisnes Online

Gambar Cantik Jadikan Sales Lagi Lentik

Perbezaan MLM Shaklee Dan MLM Lain

Tips Jana Pendapatan Lumayan Dengan Bisnes Shaklee

10 Keistimewaan Bisnes Shaklee



Nak bebas hutang PTPTN? Nak cari duit EXTRA bantu suami?

Join saya dalam #projekRM1500Smart. 



Hubungi saya,

013-6935160
Pengguna dan Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee ID: 891950
COD Puncak Alam/UiTM Puncak Alam

You Might Also Like

0 comments