Tiga Kesilapan Peniaga Online

11:30 PG

Tiga Kesilapan Peniaga Online

"Kenapa takde orang nak pm aku ni? rasa dah sharing banyak dah"

Pernah tak rasa macam tu? Hah! jika anda mengalami masalah di atas, cuba check,:

Tiga Kesilapan Peniaga Online yang berlaku tanpa anda sedari

1. Dalam facebook ada tak selalu kutuk-kutuk orang, gosip-gosip atau jenis main share je apa-apa artikel sebelum periksa kesahihannya?

Facebook ni kedai online kita. Kalau wall tak cukup menarik dengan post negatif saja, customer pun tak lalu nak singgah.

2. Check balik, masa customer selalu tanya macam-macam, korang sabar atau tidak? Ada cuba untuk bantu customer tak?

Kalau tidak, memang kena ubah sikit jadi 'pendengar yang baik' pada customer. Sebabnya, kadang-kadang dia nak test level kesabaran kita je. Sabar & maintain ceria ok?

3. Dah cuba berikan yang terbaik?

Sama ada customer membeli atau tidak, bukan masalah sangat. Sebab lain orang memang lain citarasanya. Tapi, kita kena tetap buat customer rasa best bila bercakap dengan kita. Lama-lama insyaAllah 'sangkut' atau close deal juga.

Percayalah, rezeki Tuhan takkan salah alamat. Selagi kita cuba yang terbaik.

So, jangan lupa mengorat customer sampai mereka jatuh cinta dengan service kita. Bukan jatuh cinta ke kita sebagai seller tau

Nak bebas hutang PTPTN? Nak cari duit EXTRA bantu suami?

Join saya dalam #projekRM1500Smart. 



Hubungi saya,

013-6935160
Pengguna dan Pengedar Shaklee Malaysia
Shaklee ID: 891950
COD Puncak Alam/UiTM Puncak Alam


You Might Also Like

0 comments